Tack, vad spännande!

Ditt meddelande har blivit levererat, vi kommer att gå igenom ditt ärende så snabbt som möjligt. 
Medans du väntar rekommenderar vi att du kollar på våra tjänster, referenser eller kanske läser lite om oss.
​​​​​​​

Om Festmakarna


Festmakarna grundades 1993 av Benny Andersson. Från början jobbade Festmakarna enbart med catering åt företag och privatpersoner samt event på festivaler runt om i Sverige. Vid dessa tillfällen hyrde Festmakarna in sig i kök där maten tillagades.

När företaget grundades fanns det inte många renodlade cateringföretag i Borlänge/Dalarna. Marknaden låg öppen och festmakarna expanderade. Vi hamnade i ett läge där det var dags att se sig om efter en fast bas att utgå ifrån.

Tillfället dök upp då dåvarande Gråda Vägkrog, idag Burger King, var till salu. Läget var perfekt och köket blev hjärtat och basen i Festmakarnas verksamhet. Vi började servera dagens lunch parallellt med cateringuppdragen och festivalerna. Vi fortsatte att expandera och investera.

År 2002 togs beslutet att öppna Burger King i Grådas lokaler. Festmakarna förvärvade f.d Tunabarens byggnad och verksamheten flyttades dit. Där finns vi än idag med dagens lunch. Måndag – Fredag 08:00 – 14:00.

Sedan 2002 har Festmakarna också en fastfood restaurang inriktning hamburgare. Denna restaruang var den första Burgerking restaurangen i norra Sverige. 

I maj 2016 köpte även Festmakarna ett Bageri,konditori och café på södra backa indrustriområde i Borlänge.

Planerna vi har idag för Festmakarnas räkning är att bygga om källarlokalen till en 50 talsrestaurang för även slutna sällskap under 2017-2018. Vår inriktning idag är olika event, privat och till företag, födelsedagar samt vår specialité bröllop.
side 01side 01
side 01
I företaget jobbar VD och ägare Benny Andersson tillsammans med köksmästaren Mikael Munter som tillsammans har 80 års erfarenhet inom restaurangbranchen. 

Vid behov till olika arrangemang jobbar vi med personal med hög kompetens och mångårig erfarenhet. Detta för att du som kund/gäst skall få den bästa servicen av oss på Festmakarna.

God mat samt service är våra ledord och vi hälsar dig varmt välkommen som gäst hos oss på Festmakarna.


/Benny Andersson med personal