Om Festmakarna


Festmakarna grundades 1993 av Benny Andersson. Från början jobbade Festmakarna enbart med catering åt företag och privatpersoner samt event på festivaler runt om i Sverige. Vid dessa tillfällen hyrde Festmakarna in sig i kök där maten tillagades.

När företaget grundades fanns det inte många renodlade cateringföretag i Borlänge/Dalarna. Marknaden låg öppen och festmakarna expanderade. Vi hamnade i ett läge där det var dags att se sig om efter en fast bas att utgå ifrån.

Tillfället dök upp då dåvarande Gråda Vägkrog, idag Burger King, var till salu. Läget var perfekt och köket blev hjärtat och basen i Festmakarnas verksamhet. Vi började servera dagens lunch parallellt med cateringuppdragen och festivalerna. Vi fortsatte att expandera och investera.

År 2002 togs beslutet att öppna Burger King i Grådas lokaler. Festmakarna förvärvade f.d Tunabarens byggnad och verksamheten flyttades dit. Där finns vi än idag 07:00-15:00 med servering av dagens lunch Måndag – Fredag 08:00-14:00.

Sedan 2002 har Festmakarna också en fastfood restaurang inriktning hamburgare. Denna restaruang var den första Burger King restaurangen i norra Sverige. 

I maj 2016 köpte även Festmakarna ett Bageri, konditori och café på södra backa indrustriområde i Borlänge med namnet Café backa på Mästargatan 4.
side 01side 01
side 01
Festmakarna köpte sommaren 2021 grannlokalen till Festmakarna som vi planerar att göra till Dalarnas första korveria med fullständiga rättigheter.

Vår inriktning idag är olika event till privatpersoner och företag, födelsedagar samt vår specialité bröllop.

I företaget jobbar VD och ägare Benny Andersson tillsammans med köksmästaren Mikael Munter som tillsammans har 80 års erfarenhet inom restaurangbranchen. 

Vid behov till olika arrangemang jobbar vi med personal med hög kompetens och mångårig erfarenhet. Detta för att du som kund/gäst skall få den bästa servicen av oss på Festmakarna.

God mat samt service är våra ledord och vi hälsar dig varmt välkommen som gäst hos oss på Festmakarna.


/Benny Andersson med personal